Det där gymnasievalet

Jag tycker gymnasievalet är jättesvårt trots att jag redan valt och skickat in, det finns så mycket som är intressant och sånt som jag vill gå. För mer eller mindre än två år sedan var jag helt säker på vad jag ville gå, och jag tror det var i höstas då nian började då det började bli svårt.
 
Först var jag ju helt säker på att det var teater jag ville gå, ingenting annat. Sedan helt plötsligt ändrade jag mig, jag tänkte "är det inte bättre att välja en teoretisk linje?" Samhälle, ja det skulle ju vara roligt att studera för jag tycker att historia är intressant och lärorikt, men är det vad jag verkligen vill? Kommer jag verkligen ha nytta av att gå samhälle i tre år på gymnasiet, istället för att ta något som är mera praktiskt och intressant. Det känns nog ändå mer som mig.
 
Mitt allra största intresse är som många vet, teater, men av någon konstig anledning så vill jag inte gå teaterlinjen lika mycket som förut. Jag kan lyckas inom skådespeleri även om jag inte går teater på gymnasiet, och skulle jag inte lyckas inom det så har jag möjligheter att plugga vidare på högskolan efter gymnasiet. Haha, det är väldigt lätt för mig att säga nu vad jag vill. Jag vet inte hur mitt liv kommer se ut om sisådär fyra år.
 
Mina gymnasieval är iaf:
1a handsvalet: Hedbergska, estet foto-media och grafiskt design. 
2a handsvalet: Plusgymnasiet, hantverk stylist..
3e handsvalet: Skvadern, estet teater.
4e handsvalet: Hedbergska, estet musik.
 
Så en sammanfattning av mina val är alltså estet, så skulle det skada något om jag gick foto-media på gymnasiet? Nej, för skulle jag inte lyckas inom skådespeleriet kan jag alltid bli något inom media, har för mig att det är inom tv och sånt. Skulle ju typ kunna bli programledare då, haha. Men jag kommer ändå, med handen på hjärtat, vilja bli skådespelare. Jag behöver inte gå en teater inriktning för att uppnå mina drömmar, det kanske möjligen är en fördel. Men jag spelar teater på fritiden, och det ska jag vara glad över att jag gör. För skulle jag inte ha gjort det, skulle jag varken ha min attityd eller mitt självförtroende. Teatern är verkligen bra på alla sätt och vis. Och gymnasiet, jag vet att det kommer bli bra, det är jag helt säker på.
 


Är en 17 årig brud som är född och uppvuxen Sundsvall. I höst börjar jag mitt andra år på gymnasiet, där jag studerar mig till hår & makeupstylist. Älskar kyckling, cola, vindruvor, skådespeleri, träning, smink, sena sommarkvällar och Harry Potter.

Follow on Bloglovin

Kontakt: mollysvedin@gmail.com
RSS 2.0